Hoe werkt het geld sparen via een spaarrekening precies?

posted in: Handige Dingen | 0

Als u bijvoorbeeld alleen op dezelfde bank een spaarrekening en een betaalrekening op uw naam heeft, is de limiet van $ 250.000 van toepassing op het totaal van beide rekeningen. Maar als u één spaarrekening alleen op uw naam heeft en één in zowel uw naam als de naam van uw echtgenoot, bevinden deze zich in twee verschillende accountcategorieën, zodat de dekking afzonderlijk van toepassing is. Het is altijd slim om even de spaarrente te bekijken voordat je een rekening opent op bijvoorbeeld Spaarbuidel.

Spaarrekeningkosten

Wanneer u een account opent, zoek er dan een met weinig of geen kosten, zoals minimum saldo, onderhoudskosten of transactiekosten. “Mensen willen er op z’n minst voor zorgen dat er geen onderhoudskosten op het account staan”, zegt Storjohann. “U wilt geen waarde verliezen aan uw geld als gevolg van afschrijvingen op maand- of jaarbasis.”

Als u op zoek bent naar accounts, ontvangt u een schriftelijke lijst van alle mogelijke kosten, zoals een vergoeding voor het maken van te veel opnames. “Er zou geen hoog niveau van opnametransacties moeten zijn op een spaarrekening als deze wordt gebruikt om fondsen weg te stoppen”, legt Storjohann uit. “Maar voor transparantiedoeleinden moeten mensen weten dat hun bank kosten in rekening brengt voor extra opnames boven een bepaalde limiet.”

Rentetarieven van de spaarrekeningen

Vergeet niet om de rentetarieven op uw spaarrekening te vergelijken. Als uw saldo klein is, lijkt de maandelijkse rente misschien een schijntje, maar naarmate u uw fonds voor regenachtige dagen opbouwt, kan een hogere rente oplopen. Als u bijvoorbeeld $ 10.000 hebt weggestopt in uw fonds voor regenachtige dagen, voegt een extra rente van 1 procent elk jaar $ 100 toe aan uw fonds. Naarmate uw saldo toeneemt, zoekt u naar spaarrekeningen die hogere rentetarieven bieden als u een hogere minimumbalans behoudt.