Hoe werken wasmachines aan de voorzijde met een voorlader?

posted in: Handige Dingen | 0

Voorladers bij een wasmachine werken door uw was te laten kantelen – neem uw kleding herhaaldelijk op en laat ze in een sopje vallen. Ze hebben geen roerwerken of impellers zoals een conventionele toplader, en gebruiken in plaats daarvan de zwaartekracht en deze tuimelende actie om te wassen.

Hoewel het hard klinkt, is deze actie eigenlijk heel zacht voor kleding. Het betekent ook dat er minder water nodig is dan in een vergelijkbare toplader, omdat kleding niet volledig hoeft te worden ondergedompeld. Een voorlader is een zeer water- en energiezuinige optie voor uw wasgoed en witgoed.

⦁ Voors en tegens van wasmachines aan de voorzijde
⦁ De voordelen van een wasmachine aan de voorkant
⦁ betere wasprestaties
⦁ zachter voor kleding
⦁ meer energie- en waterefficiënt
⦁ goedkoper om te rennen
⦁ meer temperatuuropties
⦁ hogere centrifugesnelheden, voor kortere droogtijd
⦁ beter passen in kleine ruimtes
⦁ bovenoppervlak kan worden gebruikt als een werkbank.

Wat zijn de nadelen van een wasmachine?

⦁ het kan zijn dat je items halverwege de cyclus niet kunt toevoegen of verwijderen
⦁ duurt lang om een ​​lading te wassen
⦁ meestal duurder
⦁ zwaardere
⦁ meer vatbaar voor trillingen
⦁ hebben vaak geen warmwaterinlaat
⦁ hebben de neiging om kleding meer gekreukt achter te laten
⦁ hebben de neiging luidruchtiger te zijn
⦁ slechtere spoelprestaties.
⦁ Wasprestaties voorlader

Is een voorlader aardiger op kleding?

Ja. Wasmachines met voorbelading tuimelen uw kleding met zwaartekracht in plaats van met een roerder of waaier. Daarom zijn ze vrij zacht voor kleding, dus scoren hoger voor zachtheid in onze tests.

Hogere centrifugesnelheden maken uw kleding gevoeliger voor kreuken, maar u kunt meestal het centrifugetoerental verlagen als kreuken voor u zorgen. Voorladers zijn ook meer bedreven in het hanteren van ongebalanceerde lasten, omdat de tuimelende werking helpt om uw was gelijkmatig te verspreiden.

Temperatuur wasopties van de wasmachine

Voorladers bieden over het algemeen meer temperatuuropties dan topladers omdat ze een interne verwarming gebruiken in plaats van heet water uit de kraan (maximaal 65 graden).
Dus terwijl de meeste voorladers geen warmwaterinlaat hebben, kunnen ze comfortabel worden gewassen tot 90 graden (wat gedeeltelijk is waarom u de deur niet halverwege de cyclus kunt openen). Hoewel het op deze manier verwarmen van water duurder is dan het gebruik van off-peak elektriciteit of zonne-energie, betekent het lage volume water dat topladers nog steeds kosteneffectief zijn om te rennen, zelfs tijdens warme cycli.