5 Handige Dingen Om Te Weten Over De Dood In Nederland

posted in: Handige Dingen | 0

Genoeg van de vrolijkheid en plezier. Laat het nooit gezegd worden dat we terugschrikken voor moeilijke onderwerpen. Dus hier is wat nuttige informatie over overlijden in Nederland. Uitvaartpolis Online heeft de volgende zaken gevonden

 

1. Verzekerd voor overlijden 60% van de Nederlandse huishoudens heeft een uitvaartverzekering – de Nederlandse overlijdensrisicoverzekering immers en dit is een beleid dat op zeker moment moet worden uitbetaald.

Maar hoeveel u ook voor uw begrafenis op voorhand betaalt, er zijn altijd verhalen in de kranten over rouwende familieleden die begraven worden door uitvaartverzekeraars voor extra auto’s en koffie en cake.

 

2. Groepsovername Elk jaar sterft in Nederland een handvol mensen alleen, zonder vrienden of familie. In 2002 kwam een ​​dichter die bekend staat als F. Starik op het idee van de Poule des doods – een poel van dichters die een gedicht schrijft en leest voor de mensen die geen rouwende mensen hebben bij hun begrafenis. Details van elke uitvaart, plus een gedicht, staan ​​op de website. Lees niet tenzij je wilt huilen.

 

3. De kosten van overlijden Een begrafenis – service en crematie of begrafenis – kost je meer dan € 5.000, afhankelijk van de extra’s. De gevreesde koffie en cake voor 50, bijvoorbeeld, voegt ongeveer € 250 toe aan de rekening.

Maar er is een nieuwe trend in Nederland naar begrafenisbegrafenissen zonder ceremonie – een koopje voor € 1.200. Trouwens, als je dragers van pallets hebt, zijn ze misschien wel studenten. Het is een populaire studentenjob.

 

4. Het crematorium Uit onderzoek van de crematoria-vereniging in 2010 bleek dat Nederlandse crematoria slechts gemiddeld 50 gram goud en andere edelmetalen per lichaam verzamelen, maar dat ze tot 150 gram konden verzamelen. Het geld dat wordt verdiend met de verkoop van goud, juwelen en andere recyclebare materialen wordt, zoals ze zeggen, aan een goed doel gegeven.

 

5. De as Nadat je bent gecremeerd, zal het rouwcentrum je as een volledige maand bewaren. Dit is in het geval ze nodig zijn voor een strafrechtelijk onderzoek – dat is hoe dan ook de officiële lijn. Daarna kun je ze ophalen. Maar verspreid ze waar je maar wilt? Oh nee. Dit is Nederland, dus daar zijn strikte regels over. Je moet toestemming vragen aan de landeigenaar en dat, als het een lokale autoriteit is, ook behoorlijk duur kan zijn. Vanaf € 1.000 .